keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Viimeisiä viedään

Tänään on jo keskiviikko. Taas. Lauantaina lähtee lento takaisin kotiin ja paniikki alkaa iskeä; mitä nähtiin, mitä jäi näkemättä, mihin vielä, iiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkk.

MoMa on nähty, se on oikeastaan liian iso että siitä pystyis yhdellä kertaa täysin palkein nauttimaan. Vanha kunnon Vincent vei kakun tälläkin kertaa, niiden eteen sitä olis voinut parkkeerata vaikka koko päiväksi. Warholit tuntuivat nähdyilä, Piet Mondrian vais hypätä mun puolestani pituutta ja Matisse? Not my cup of tea. Valokuvat oli hienoja, muttä yliannostus mitä tahansa on liikaa.

Kävelyllä käytiin kanssa, Roosevelt Island on hassu pikku saari Manhattanin ja Queensin välissä. Siellä ne yrittää ylläpitää paikallisittain harvinaista asumissuunnittelua, että rikkaiden luxury apartementit ja kaupungin vuokratuetut asunnot ovat samassa naapurustossa. Ja hyvin näyttää toimivan, rauhallista ja siistiä, paljon puistoja ja urheilukenttiä on saatu saarelle mahtumaan. Tavallisesti sinne pääsee Manhattanilta tramilla, joka just nyt on valitettavasti rempassa, mutta metrolla pääse kanssa, F-junalla on pysäkki siellä. Ja jos haluaa tuntea kuuluvansa natiiviväestöön kannattaa vierailla saarella, sillä melkein kaikki vastaantulijat moikkasi meitä. Ok, meillä oli mukana paikallisväriä tuomassa Miss Tilda, ja koiranulkoiluttajathan näyttävät väistämättömästi naapureilta. (Tai jotain.)

Ruokavinkki: Mee Noodle Shop on todella edullinen ja hyvä lounasmesta. Verojen kanssa kahden hengen lounas kustansi 14,50 ja hinta/laatusuhde oli erinomainen. Annokset olivat isoja ja palvelu pelas, tosin pois lähtiessä tuli vähän kotoinen New Bamboo Garden mieleen, pöydät halutaan selvästi tyhjiksi ja nopeasti seuraavia asiakkaita varten.

Tänään ohjelmassa vielä Central Parkia ja ehkä Empire State Buildingia auringonlaskun jälkeen. Tai sitten me ei lähdetä minnekään, alkaa olla jo kisäväsymystä ilmassa. Mutta vielä jaksaa jaksaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti