sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

I like to be in America

Lentomatka sujui niin kuin semmoinen voi sujua. Lytyssä istuttiin kauan, kauan. Ruokapuoli oli ihan jees: Finskillä lihapullia/falafeliä ja perunasalaattia, Virginillä välimerellinen vihannesvuoka minulla ja Juhalle sausages and mashed potatoes.

Heathrow'lla kannattaa muuten sitten varata aikaa koneenvaihtoon; meillä oli kaks tuntia ja se oli just passeli. Meidän kanssa Helsingistä lähtenyt pariskunta oli varannut liput tunnin varoajalla ja eivät ehtineet jatkoyhteydelle. (Tiedoksi ettei kenellekään tulis paha mieli: Saivat sitten meidän koneeseen liput ja kaikki kävi hyvin.)

JFK:n ovista ulos astuttiin kuumaan, hikiseen viidakkoyöhön tai siltä se ainakin tuntui, Juha kyllä tykkäs että ihanhan tämä on kuin Kannelmäessä. (Ehkä se vitsaili. Mene ja tiedä.) Lentikseltä otettiin expressbussi Grand Central Stationille (15 $ per naama) ja siellä odotti sitten lunastajat. Vartin kävely ja oltiin kämpillä, eikä kyllä ole pitkiin aikoihin tuntunut suihku yhtä imakalta kuin lähes vuorokauden reissaamisen jälkeen.

Tänään lähdettiin sitten käymään kaupungilla. Käveltiin viiskolmosta kohti 5th Avenueta ja poliiseja rupes olemaan kuin pipoo ja syykin selvisi: Ne piti meille paraatin! Tosi tarina! Siellä oli kuulkaa yks jos toinen lippuja heiluttamassa ja misuja höyhenpuuhkat kaulassa ja kitarat soi ja viikset väpätti! Aikas hienoo, minusta. No joojoo, oli tänään myös Puerto Rico-päivä, mutta silti.

Union Squarille asti päästiin tänään, Whole Foodsista käytiin eväät (itu-hummussandwich ja kana-juustosalaatti) jotka syötiin siinä puistossa, sitten alkoi sopivasti sataa jolloin piti luonnollisesti siirtyä shoppailemaan Forever 21:n ja DSW:lle.

Illalla chinese takeout (namskis) ja nyt nukkumaan, toivottavasti huomenna on jo virkeempi olo ja jaksetaan ottaa haltuun Villaget.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

1 kommentti:

  1. Mukavaa! Palaan mielessäni kevääseen 1998...
    http://rekotusta.blogspot.com/2010/04/saavun-kevaiseen-new-yorkiin-vuonna.html

    Reko

    VastaaPoista